Predsednik Vučić na polaganju kamena temeljca za novo postrojenje u železari

0
114

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je početak izgradnje novog postrojenja Aglomeracije kompanije Hbis Group Serbia u Železari Smederevo, u vrednosti od sto dvadeset miliona dolara, značajna investicija i zahvalio je kinskim prijateljima na ulaganju u Železaru.

On je istakao da je ovo veliki dan jer  investiciju vrednu sto dvadeset miliona dolara nismo mogli da obezbedimo jer je to ogroman novac koji sada imamo pošto smo našli najbolje i najveće prijatelje.

Predsednik Vučić je naglasio da ovih sto dvadeset  miliona znači da će Kinezi nastaviti da ulažu i da ćemo imati najmoderniju fabriku koja ide u korak sa najmodernijim fabrikama sveta.                                                                                                                                                                Predsednik Vučić zamolio je ambasadorku Kine Čen Bo da prenese predsedniku Kine Si Ðinpingu poziv da dođe ponovo u Srbiju i obećao da će ga dočekati mnogo više ljudi nego kada je prošli put boravio u našoj zemlji.

Ambasadorka Čen Bo je, obraćajući se na srpskom jeziku, rekla da će nakon obnove, železara biti konkurentnija, a Smederevo i okolina će imati svežiji vazduh i bistrije nebo. Ambasadorka Čen Bo je rekla da su joj kineski radnici u Železari preneli da su njihove srpske kolege veoma ljubazne, da uče srpski jezik, da prave domaću rakiju i pozivaju ih na slavu, zbog čega osećaju porodičnu atmosferu.

Predsednik kompanije Hbis Group Serbia Vang Laniju je poručio da će izgradnja novog pogona u Železari Smederevo – sveobuhvatni projekat očuvanja energije i zaštite životne sredine, dati krila za dalja dostignuća kompanije. On je poručio da će projekat koji počinje da se realizuje postati važna prekretnica Hbis Group Serbia za izgradnju visokokonkurente kompanije za proizvodnju čelika u Evropi. Kada se završi projekat, postojaće zelena, inteligentna, vodeća moderna fabrika za očuvanje energije u Evropi, a zaštita životne sredine dostići će svetski nivo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here