Srbija ostaje iskreno posvećena evropskom putu

0
81

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da Srbija razume kakvo je trenutno stanje u Evropskoj uniji, kao i izazove sa kojima se Unija suočava, ali da ostaje iskreno posvećena evropskom putu i regionalnoj saradnji.

Brnabić je nakon sastanka sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, istakla da Srbija svakodnevno radi na implementaciji preporuka iz izveštaja Evropske komisije o napretku na putu evrointegracija.

Predsednica Vlade je objasnila da Beograd to ne čini zbog pukog otvaranja i zatvaranja poglavlja, već zato što je, kako je rekla, iskreno opredeljen za reforme.

Premijerka je ponovila da nije do Srbije kada će postati članica EU, ali jeste do nas kada ćemo i koliko brzo postati evropska Srbija, kada je reč o ekonomiji, javnoj upravi, administraciji, uslugama koje se pružaju građanima, vladavini prava i drugim oblastima.

Premijerka je ponovila da Srbija ostaje duboko posvećena regionalnoj saradnji, jer bez jakog i stabilnog regiona nema ni stabilne, snažne i ekonomski napredne Srbije.

Brnabić je izrazila zahvalnost Hanu na svemu što je uradio za Srbiju i region, i istakla da se nada da će nastaviti zajedničku saradnju, jer, kako je rekla, ne zna osobu koja bolje razume otvorenost i kompleksnost pitanja u regionu, sa aspekta EU.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here