Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić  je otvorio u Ražnju 8. privrednu manifestaciju pod nazivom „Dani kupine“.

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić je otvorio u Ražnju 8. privrednu manifestaciju pod nazivom „Dani kupine“. Posetioci ove manifestacije su, osim prezentacije proizvoda i edukativnih predavanja, mogli da vide i opremu i mehanizaciju koju je zemljoradnička zadruga „Zapis 2012“ nabavila sredstvima u iznosu od pet koma osam miliona dinara, dobijenim iz prošlogodišnjeg programa Vlade Srbije namenjenog zadrugama, koji realizuje Kabinet ministra zaduženog za regionalni razvoj. Milan Krkobabić je tom prilikom istakao da je u Srbiji formirana petstota zadruga, čije je uspostavljanje pomogla Vlada bespovratnim sredstvima.

Krkobabić  je istakao da se rad zadruga koje su dobile bespovratna sredstva prati, pri čemu su analize pokazale da je njihova dobit u prošloj godini uvećana za skoro četiri stotine  odsto. Prema njegovim rečima, potrebno je slobodnu državnu zemlju ustupiti mladim poljoprivrednicima na korišćenje, na način kako zahteva struka, uz primenu savremenih mera.

Pomoćnik predsednika opštine Ražanj Dragiša Todorović je naglasio da ta lokalna jedinica jedinu šansu vidi u razvoju poljoprivrede i formiranju jednog zajedničkog prostora sa opštinama Aleksinac, Ćićevac i Varvarin, kako bi zajednički mogli da realizuju programe iz oblasti poljoprivrede.

Krkobabić, predstavnici Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti, Zadružnog saveza Srbije i opštine Ražanj, obišli su i zadruge „Bukovik“ u selu Lipovac i „Zapis 2012“ u Ražnju.