Finansijski izveštaj Er Srbije

0
112

Aviokompanija Er Srbija je primila dve milijarde četiri stotine šezdeset miliona dinara subvencija u 2018.g. , što joj je omogućilo da godinu završi sa neto dobitkom od milijardu četiri stotine pedeset miliona dinara.

Prema finansijskom izveštaju ovog preduzeća koji je objavljen na sajtu Agencije za privredne registre, to znači da bi bez subvencija od skoro  dvadeset jedan milion evra ova kompanija i petu godinu poslovanja završila u minusu.

Er Srbija je saopštila da je u 2018. godini ostvarila profit od  dvanaest koma dva miliona evra uz mere koje su podrazumevale unapređenje poslovanja, pripremu za širenje mreže koje je realizovano u junu 2019. godine, kao i optimizaciju procesa. U saopštenju međutim, nema pomena o dobijenim subvencijama.

Ova firma se pohvalila povećanjem prodaje „dodatnih usluga” od gotovo pet puta, kao i porastom prihoda od čarter-saobraćaja od četrdeset odsto u odnosu na 2017.g.

Međutim, finansijski izveštaj Er Srbije je pokazao da se ukupni bruto poslovni prihod tog avioprevoznika zapravo malo smanjio – sa trideset četiri milijarde dinara u 2017.g. na  trideset tri milijarde devet stotina miliona dinara u 2018. godini.

Isti iznos subvencija – od dva koma četrdeset šest milijardi dinara, Er Srbija je primila i 2017.g., kada je završila godinu sa neto dobitkom od milijardu devet stotina miliona dinara – većim nego u 2018.g.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here