„Kuhinja iz mog zavičaja“ ove godine održana drugi put u Česteregu

0
203

Udruženje žena „Mladost“ iz Česterega učestvuje na brojnim manifestacijama, a ima i svoju manifestaciju pod nazivom „Kuhinja iz mog zavičaja“, koja je jula ove godine održana po drugi put.

Svako selo ima makar jedno udruženje žena koje se bavi starim zanatima, izradom suvenira, nošnji, ukrašavanjem predmeta dekupažom, pletenjem, heklanjem i sličnim hobijima. Udruženje žena „Mladost“ iz Česterega bavi se prikupljanjem starih predmeta i na taj način pokušava da očuva tradiciju ovog mesta. Udruženje postoji dve godine, njegove članice posetile su brojne manifestacije, odakle su ponele brojne pehare, medalje i zahvalnice, a posebno su ponosne na svoju manifestaciju „Kuhinja iz mog zavičaja“, koju su organizovale 27. jula ove godine. U takmičarskom delu birana je najlepša proja i najlepši štand. Učestvovalo je 12 udruženja. Najbolju proju napravilo je udruženje žena „Banaćanke“ iz Torka. Drugo mesto pripalo je udruženju „Narcis“ iz Kozaraca, a treće mesto udruženju žena „Orhideja“ iz Banatskog Velikog Sela. Najlepši štand napravile su „Livađanke“ iz Aleksandrova. Drugo mesto je pripalo udruženju „Vidovdan“ iz Banatskog Karađorđeva, a treće mesto udruženju „Dvorčanke“ iz Banatskog Dvora. U kulturno umetničkom delu programa nastupio je KUD „Petar Kočić“, recitatori i glumci OŠ „Petar Kočić“, glumci amaterskog pozorišta „Jovica Jelić“ iz Banatskog Karađorđeva i pisci-članovi kluba „Branko Radičević“ Žitište.

Žene iz Česterega učestvovale su na brojnim manifestacijama, nosioci su brojnih medalja i priznanja. Članicama „Mladosti“ je najdraži njihov etno festival „Kuhinja mog zavičaja“, koji je ove godine održan po drugi put, ali kao posebno drage ističu manifestaciju na kojoj se priprema ajvar i manifestaciju „Tajna bakine kuhinje“ u Begejcima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here