Predsednik Vučić predstavio strukturu investicionog plana za naredni period

0
128

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se u nedelju, 11. avgusta, obratio  javnosti i predstavio je strukturu investicionog plana za naredni period, za koji će biti izdvojeno deset, a možda i dvanaest milijardi evra, koje će biti uložene u komunalnu, saobraćajnu, energetsku i digitalnu infrastrukturu, kao i za podsticanje nataliteta, izgradnju stanova za mlade i u turizam.

Predsednik Vučić je na početku obraćanja medijima izneo viđenje onoga što se dogodilo u subotu isped Predsedništva Srbije. On je izjavio da pripadnici protesta “1 od 5 miliona”, koji su ispred zgrade Predsedništva nasilno srušili zaštitnu ogradu, i sami znaju da su kršili zakon i dodao je da će od obezbeđenja tražiti da ubuduće sklone ograde, dok od učesnika protesta očekuje samo da ne upadaju u zgradu na Andrićevom vencu.

Predsednik Vučić je istakao da se mora sačuvati mir i da neće dozvoliti na ulicama Beograda scene iz Pariza. Predsednik Srbije je govoreći o investicionom planu naglasio da je namera da se u svakom mestu i u opštini uradi kanalizaciona mreža sa prečistačima za vodu, plus vodovod, u šta će, izuzimajući Beograd, biti uloženo tri milijarde evra, što znači da će svako selo i svaki grad za četiri do pet godina imati kanalizaciju i čistu vodu.

Predsednik Vučić je najavio da će dodatnih sedam stotina miliona evra biti uloženo u škole i zdravstvene ustanove, a u digitalnu infrastrukturu dodatnih pet stotina miliona evra. On je dodao da će sto miliona evra biti uloženo u preduzetništvo, dok je za energetsku efikasnost planirano pet stotina miliona evra.

Budući Nacionalni investicioni plan obuhvata i izgradnju metroa u Beogradu, nacionalnog stadiona i još devet stadiona na teritoriji Srbije, ulaganje u izdgradnju koncertne dvorane za Filharmoniju, kao i izmeštanje Muzeja Nikole Tesle.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here