Trinaesti Pile fest u Žitištu

0
241

Tradicionalna manifestacija Pile fest održana je u Žitištu. Tokom trajanja organizovan je bogat i raznovrstan program namenjen svim generacijama

Manifestacija Pile fest održana je po 13. put u Žitištu. I ove godine je manifestacija obuhvatila razne sadržaje, pa su tako u programu uživali, kako oni najmlađi tako i stariji meštani, ali i gosti koji su došli iz okolnih mesta. U subotu, 10. avgusta, program je počeo u 16 časova, a šta je tog dana dočekalo posetioce rekao je Mitar Šarenac direktor Turističke organizacije opštine Žitište.

Trg u Žitištu bio je mesto gde su se odvijali događaji u okviru “Pile fest”-a a posebnu pažnju je privukao i drugi po redu Festival rakije. Prošle godine je bilo 158 uzoraka, a ove godine je taj broj bio dupliran, istakao je organizator Festivala Aleksandar Tucić. Takođe je rekao da je festival međunarodnog karaktera, jer su uzorci stigli i iz Mađarske i Bugarske.

Posebna atrakacija ove godine u Žitištu je bilo i Etno selo gde su žene iz Udruženja sa teritorije opštine Žitište i njihove gošće izložile svoje specijalitete i ručne radove.

I ove godine posebnu pažnju posetilaca privukla je tradicionalna kajgana od 1014 jaja. Manifestacija Pile fest u Žitištu bila je pravi doživljaj za ljubitelje gastronomije s obzirom na to da je pored tradicionalne kajgane bilo održano i takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša. Za najmlađe posetioce bilo je organizovano Dečje selo, mališani su proveli vreme uz animatore, crtanje i druženje, a večernji časovi bili su rezervisani za koncerte muzičkih zvezda koji su privukli i najviše posetilaca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here