U okviru Međunarodnog dana mladih održan fudbalski turnir “Trofej grada Zrenjanina”

0
233

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana mladih na stadionu Radničkog održan je fudbalski turnir za mlađe uzrasne kategorije “Trofej grada Zrenjanina”, na kom je nastupilo 8 ekipa. Pobedu je odneo tim Čukaričkog iz Beograda.

Dan mldaih je i ove godine organizovan u saradnji grada Zrenjanina i Kancelarije za mlade, a organizaciji se priključio i fudbalski klub “Radnički” na čijem terenu je po prvi put organizovan fudbalski turnir za mlađe uzrasne kategorije “Trofej grada Zrenjanina”, svoj rad predstavili su volonteri Crvenog krsta, a svoje naoružanje i pokaznu vežbu izveo je odred Žandarmerije iz Novog Sada. Govoreći o odnosu grada prema mladima pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura rekao je da je grad ove godine izdvojio 10 miliona dinara za stipendiranje učenika i studenata, da su najbolji đaci osnovnih škola boravili u zajedničkom kampu, da grad regresira i subvencioniše prevoz đaka, kao i da se finansiraju nevladine organizacije koje se bave omladinskom politikom, a da ima i drugih podsticaja za mlade kroz sport i druge aktivnosti u kojima učestvuje grad Zrenjanin. On je još dodao da će se grad truditi da ta pomoć i podrška u narednom periodu budu još značajniji.

Na prvom turniru “Trofej grada Zrenjanin” nastupilo je 8 ekipa. Nastupili su najmlađi fudbaleri Proletera, Banat Bull-a, Crvene zvezde, Dinama, OFK Kikinde, Bambija, Čukaričkog i fudbalskog kluba Bolesnikov. Krajem avgusta, tokom trajanja manifestacije “Dani Piva” turnir će na gradskom stadionu, stadionu Radničkog i u sportskom centru “Bambi” odigrati i starije uzrasne kategorije.

Pobednik prvog turnira “Trofej grada Zrenjanina” je ekipa Čukaričkog, drugo mesto pripalo je fudbalerima Crvene zvezde, a trećeplasirana je bila ekipa fudbalskog kluba “Bolesnikov” iz Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here