Ministar Krkobabić na manifestaciji Dani srpskoga duhovnog preobraženja u Despotovcu

0
137

Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije Milan Krkobabić je rekao da je zadatak njegovog tima da spreči postojeće deobe i buduće seobe.

Ministar je na manifestaciji “Dani srpskoga duhovnog preobraženja” koju je otvorio u Despotovcu, rekao da je zadatak ministarstva i Vlade da obilaze Srbiju, da strpljivo i mukotrpno udružuju i mire, sa željom da se narod Srbije vrati svojim korenima.

Skupu u Gradskoj biblioteci, koji je prethodio otvaranju manifestacije su prisustvovali kopredsednik Nacionalnog tima i predsednik Akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti, Dragan Škorić, potpredsednik tog odbora Milovan Mitrović, politički analitičar Vladimir Goati, fudbalski stručnjak Milan Živadinović, kao i rukovodstvo opštine i zadrugari Pomoravlja. Tema razgovara koji je tom prilikom vođen su bili uslovi za život mladih na selu. Akademik Dragan Škorić je tim povodom naglasio da Akademijski odbor daje svoj praktični doprinos u oživljavanju sela Srbije kroz akciju 500 zadruga u 500 sela.

Predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić je zahvalio Krkobabiću na poseti i dodao da će ova opština aktivno učestvovati u svim projektima koje država uz pomoć nauke i struke realizuje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here