Održana 42. sednica Gradskog veća

0
73

Na 42. sednici gradskog veća Grada Zrenjanina, usvojen je predlog odluke o namirenju duga „Gradske toplane“ prema JP „Srbijagas“, kom će biti preneta svojina nad distributivnim sistemom gasa na teritoriji grada.

42. sednica Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, na dnevnom redu imala je dve tačke: utvrđivanje predloga odluke o načinu namirenja duga JKP „Gradska toplana“ Zrenjanin prema JP „Srbijagas“ Novi Sad i tekuća pitanja. Cilj donošenja ove odluke je stvaranje uslova za nesmetano poslovanje „Gradske toplane“, kao i dovođenje distributivnog sistema prirodnog gasa sa teritorije grada Zrenjanina u funkcionalno i bezbedno stanje te obezbeđenje dugotrajnog, stabilnog i urednog zadovoljavanja potreba potrošača. Grad Zrenjanin kao osnivač toplane prihvata da izmiri obaveze koje ovo preduzeće ima prema JP „Srbijagas“ u iznosu od 599,641,467 dinara tako što će u zamenu za navedeni dug izvršiti prenos svojine nad distributivnim sistemom prirodnog gasa na teritoriji grada Zrenjanina u svojinu Srbijagasa. Grad Zrenjanin će svoja potraživanja prema toplani konvertovati u kapital tog preduzeća.

Zaposleni u JKP “Gradska toplana”, njih 45 koji su direktno ili indirektno vezani za delatnost gasa sporazumno će preći u “Srbijagas”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here