Otvorena ponuda za Moravski koridor

0
116

Radna grupa za izbor strateškog partnera za relizaciju projekta izgradnje infrastrukturnog koridora auto-puta E-761 deonica Pojate-Preljina (Moravski koridor), kojom je predsedavala potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, održala je drugu sednicu na kojoj su otvorene ponude na javnom pozivu za ovaj projekat.

Radna grupa je na sednici konstatovala da je do isteka roka stigla jedna prijava na javni poziv, a dostavio ju je konzorcijum “Behtel-Enka”.

Nakon provere ispunjenosti kriterijuma iz javnog poziva, Radna grupa će sačiniti izveštaj koji će dostaviti Vladi Srbije, koja donosi odluku o izboru strateškog partnera za izgradnju Moravskog koridora.

Moravski koridor biće dug sto dvanaest  kilometara i povezaće Koridor 10 i auto-put “Miloš Veliki” i sva veća mesta na ovom području na kojem živi oko pola miliona ljudi, uključujući Čačak, Kraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Kruševac, Stalać i Ćićevac.

Pored izgradnje auto-puta, projekat će obuhvatiti i regulaciju Zapadne Morave i njenih pritoka, kao i izgradnju telekomunikacione infrastrukture.

Članovi Radne grupe su, pored ostalih i ministri Siniša Mali, Goran Knežević, Branislav Nedimović i Goran Trivan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here