Svečanom litijom obeležena je slava Grada Zrenjanina – Velika Gospojina

0
192

U sredu, 28. avgusta, liturgijom i svečanom litijom obeležena je Velika Gospojina – Uspenje Presvete Bogorodice, slava Grada Zrenjanin.

Praznik Uspenja Presvete Bogorodice, u narodu poznat kao Velika Gospojina, obeležen je i ove godine kao gradska slava. Nakon liturgije u hramu Uspenja Presvete Bogorodice, svečana litija pošla je u popodnevnim časovima, Svetosavskom ulicom, nastavila Ulicom Kralja Aleksandra I Karađorđevića, sve do Trga slobode. Na tom mestu održana je služba tokom koje je Sveto Jevanđelje čitao Njegovo preosveštenstvo, episkop banatski Nikanor.

Svečanosti su prisustvovali čelnici Grada Zrenjanina, pripadnici Policijske uprave Zrenjanin i Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin, pripadnici Komunalne policije, predstavnici zrenjaninskog garnizona Vojske Srbije, odbornici Skupštine grada, predstavnici Srednjobanatskog upravnog okruga, Gradske uprave, predstavnici sportskih organizacija i klubova, volonteri Crvenog krsta, deca u narodnim nošnjama i brojni građani Zrenjanina. U povratku sa Trga slobode, litija je prošla Gimnazijskom i Ulicom Svetozara Markovića, da bi se vratila u portu Uspenske crkve.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here