Svečano otvoren “Dan Republike Mađarske” tradicionalna gastronomsko turistička manifestacija

0
104

U okviru 34. Dana piva na Trgu slobode svečano je otvoren “Dan Republike Mađarske”, tradicionalna gastronomsko turistička manifestacija, takmičenje u kuvanju riblje čorbe 36.”Zlatni kotlić” i 12. Memorijal “Đula Farkaš – Farki”.

Na Trgu slobode održana je tradicionalna gastronomsko-turistička manifestacija, takmičenje u kuvanju riblje čorbe 36. “Zlatni kotlić” i 12. Memorijal “Đula Farkaš – Farki”, kao i Dan Republike Mađarske. Posetioci su tom prilikom imali priliku da vide predstavljanje preduzetnika i privrednika, kulturno-umetničkih društava i sekcija iz Mađarske i Banata. Na početku manifestacije prisutne je pozdravio organizator Aleksandar Farkaš koji se tom prilikom zahvalio posetiocima koji su došli da podrže ovu manifestaciju.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je pozdravljajući sve prisutne istakao da grad Zrenjanin ima dobru saradnju sa gradovima u Mađarskoj .

U ime Pokrajinske vlade obratio se pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine Mihalj Njilaš rekavši da mu je veoma drago što prisustvuje ovakvoj manifestaciji.

Zaštitnik građana Srbije Zoran Pašalić je istakao da mu je čast što otvara ovu manifestaciju.

Tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe 36. “Zlatni kotlić” i 12. “Memorijal Ðula Farkaš Farki” okupili su veliki broj gurmana i majstora u kuvanju čorbe.

Ribarsko gazdinstvo Ečka pripremilo je i ove godine 2000 porcija riblje čorbe koje su besplatno podeljene posetiocima, a najbolju čorbu među takmičarima skuvao je Saša Cvikić iz Šajkaša.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here