U baroknoj sali gradske kuće upriličen prijem za učesnike Međunarodnog festivala folklora Lala

0
126

U baroknoj sali gradske kuće upriličen je prijem za učesnike Međunarodnog festivala folklora „Lala“ koji se održava po 17. put u okviru manifestacije „Dani piva“. Predstavnike gostujućih ansambala i domaćine ugostio je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Festival će trajati do 30. avgusta, a na njemu učestvuju ansambli iz Rusije, Belorusije, Češke, Španije, Italije i Rumunije. Nastupa i KUD „Pionir“ iz Zrenjanina, kao i gostujući orkestar „Mili Aleksandrovič Balakirev“ iz Moskve.Domaćine, članove KUD „Pionir“, i njihove goste društva iz Rumunije, Rusije, Belorusije i Španije ugostio je zamenik gradonačelnika Saša Santovac, koji je rekao da su do sada 32 zemlje uzele učešće na ovom festivalu, među kojima su zemlje koje se uvek rado odazivaju i učestvuju već nekoliko godina na ovom festivalu.

Predsednik KUD “Pionir” Radovan Moldovan pohvalio je sve one koji su prisustvovali otvaranju festivala i uživali u tročasovnom program, a istovremeno je pozvao i sve one koji nisu posetili festival da to učine.

Prijemu u baroknoj sali prisustvovali su i predstavnici iz Belorusije i Rusije.

Međunarodni festival folklora “Lala” traje do 30. avgusta, a program na Trgu slobode svake večeri počinje od 20 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here