Počela školska godina u osnovnim i srednjim školama na području Bijeljine

0
114

Školska godina u osamnaest osnovnih i osam srednjih škola na području Bijeljine, Ugljevika i Lopara počela je danas bez problema. Broj učenika i u osnovnim i u srednjim školama se iz godine u godinu smanjuje, zbog odlaska stanovništva u inostranstvo, rečeno je Arena TV, ali je stanje u Bijeljini znatno bolje nego u ostalim sredinama, zbog stalnog doseljavanja u grad. 

U svih osamnaest osnovnih škola na području Bijeljine, Ugljevika i Lopara, nastava je jutros počela po predviđenom planu. Obezbijeđena su svi tehnički i kadrovski uslovi, potvrđeno je Arena TV iz Aktiva direktora. U 12 osnovnih škola na području Bijeljine trenutno je upisano oko 9000 učenika. Tačan broj će se znati tek krajem septembra, kada se usvoje godišnji planovi rada. Samo u OŠ Vuk Karadžić, jednoj od najvećih škola, zajedno sa tri područne škole upisano je 1425 učenika.

Na području Bijeljine, Ugljevika i Lopara u osam srednjih škola je upisano oko 5000 učenika. Od toga je samo u Bijeljini oko 4000  srednjoškolaca u šest škola. Prema saznanjima Aktiva direktora, upisani su svi svi učenici koji su za to izrazili želju. Iskustvo jedne od srednjih škola pokazuje konstantan pad broja upisanih.

PU Bijeljina je apelovala na vozače da pažljivije voze u blizini škola. Jutros su već raspoređeni i  dežurni policajci u blizini pješačkih prelaza. Planiran je i niz drugih aktivnosti.

I Račanović i Đurić su danas pozdravili uvođenje digitalizacije nastave u osnovne i srednje škole i izrazili nadu da će očiglednija sredstva nastave, za razliku od dosadašnjih predavanja, omogućiti i lakše učenje i lakši rad nastavnicima. Jedna od zanimljivosti koja se danas mogla čuti je da su u srednjim školama, ove godine, prvo popunjeni smjerovi za zanatska zanimanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here