Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Budimpešti

0
121

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Budimpešti, gde se sastao sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom , sa kojim je razgovarao o ekonomskoj saradnji, evropskom putu Srbije, ali i o Kosovu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Budimpešti, gde se sastao sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom , sa kojim je razgovarao o ekonomskoj saradnji, evropskom putu Srbije, ali i o Kosovu. Predsednik Vučić je, uoči sastanka izjavio da predsednika Vlade Mađarske Orbana smatra za iskrenog prijatelja Srbije i da će sa njim razgovarati o tome kako da se dodatno pospeše bilateralni odnosi, koji su već dostigli nivo najboljih u istoriji dve zemlje. On je rekao  da će zamoliti Mađarsku da pomogne Srbiji po pitanju Kosova, dodajući da je premijer Orban čovek od reči.

Predsednik je naglasio da će Orbana, bez obzira na činjenicu da je Mađarska priznala nezavisnost Kosova,zamoliti da pomogne našoj zemlji po nekim drugim pitanjima u vezi sa Kosovom i Metohijom. Prošli put je takav slučaj bio sa Interpolom, pa su mađarski predstavnici pomogli.                                                                                                                                             Predsednik Vučić je istakao da je Mađarska zemlja sa velikim privrednim rastom, od koje možemo da dobijemo i dosta investicija, a da su razgovori važni i zbog velike mađarske zajednice u Srbiji, ali i srpske u Mađarskoj.

Aleksandar Vučić je naglasio da i dalje gradimo naše odnose i dodao je da je Srbija u protekloj godini sa Mađarskom ostvarila trgovinsku razmenu u vrednosti od milijardu sedam stotina miliona evra, te da je Mađarska treći partner Srbije u EU, iza Nemačke i Italije. Prema njegovim rečima to dovoljno govori koliko je Mađarska važna zemlja za Srbiju.

Predsednik Vučić je prisustvovao i sastanku na kome su učestvovali predsednik Vlade Češke Republike Andrej Babiš i predsednik Vlade Republike Slovačke Peter Pelegrini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here