Mila Alečković o odmeravanju snaga proevropskog i proruskog bloka unutar Vlade Srbije

0
328

Prof.dr Mila Alečković je ocenila da se u stavovima u Srbiji po pitanjima perspektive naše zemlje jedino razlikuju srpski narod i oni koji su sada na vlasti.

Srpska narodna partija Nenada Popovića je nedavno saopštila, da je spremna da ne bude deo Vlade Srbije ako ‚‚nekome‚‚ smeta to što brani Kosovo i Ustav Srbije, što želi da jačaju prijateljski odnosi sa Rusijom i Kinom i što ističe da neće da prepusti nikome ni metar srpske zemlje. Da li je posle iznetih stavova, u pitanju očigledno odmeravanja snaga proevropskog i proruskog bloka unutar Vlade Srbije i da li ‚‚sukob‚‚ može uticati na dalji rad Vlade, pitali smo prof.dr Milu Alečković.

Predsednik Srbije je izjavio posle verbalnog duela premijerke i ministra Popovića oko puta Srbije u EU, da očekuje da će se nesporazum između Ane Brnabić i ministra Nenada Popovića završiti razgovorom i dodao je da predsednica Vlade ima njegovo puno poverenje. Vučić je rekao i da ne misli da je Popović imao zlu nameru kada je dao spornu izjavu da je evropski put Srbije završen i da je Briselski sporazum mrtav.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here