Po 12. put u Aradcu održana Oberačka i Festival narodnih običaja

0
157

U Aradcu je u subotu održana tradicionalna Oberačka i Festival narodnih običaja, u okviru kog je organizovana i izložba fotografija, koju je otvorio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Po 12. put u organizaciji Mesnog odbora Matice Slovačke u Aradcu, u ovom mestu održana je tradicionalna berba grožđa poznatija kao Oberačka i Festival narodnih običaja. U okviru festivala u mesnoj zajednici Aradac postavljena je izložba fotografija, koju je otvorio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić, koji je rekao da Zrenjanin brine o svim nacionalnim manjinama na svojoj teritoriji i da poštuje njihovu tradiciju, kulturu i običaje.

Na izložbi otvorenoj u mesnoj zajednici predstavljene su fotografije Ivana Pančića, nastale na turniru u malom fudbalu Matice Slovačke, igranom upravo u Aradcu.

Oberačka i Festival narodnih običaja organizovani su u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, Kancelarijom za Slovake iz dijaspore, Nacionalnim savetom slovačke nacionalne manjine i Sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice u Vojvodini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here