Najava sportsko rekreativne manifestacije Dan pešačenja

0
148

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen Dan pešačenja.

Sportsko-rekreativna manifestacija „Dan pešačenja“ održaće se u subotu, 14. septembra, u organizaciji Kluba planinara „Zrenjanin“. Cilj i namera jeste ukazivanje na značaj pešačenja kao rekreativne i sportske discipline koja je pristupačna svakome kao poželjan izbor aktivnosti za održavanje dobrog zdravlja, lične i socijalne motivacije. Dan pešačenja u gradu Zrenjaninu najavili su predstavnici Kluba planinara, grada Zrenjanina kao i predstavnici Saveza za školski sport i Sportskog saveza grada Zrenjanina.

Okupljanje učesnika je u subotu u 8h i 45 minuta na Trgu slobode gde je i start, a planirano je da se šetnja završi na izletištu Šumica.

Akcije pešačenja u gradovima Srbije organizuju lokalna Planinarska društva i klubovi. Staze za pešačenje u gradovima i neposrednoj prirodnoj okolini izletišta biće obeležene i prilagođene za sve uzraste i fizičke mogućnosti. Kao i prošle godine, i na predstojećem „Danu pešačenja“ učestvovaće đaci nekoliko osnovnih i srednjih škola. „Dan pešačenja“ se organizuje u celoj Srbiji povodom Evropske nedelje sporta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here