Ministar Nedimović posetio pčelarsko gazdinstvo porodice Batinić u Lazarevu

0
293

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, obišao je danas pčelarsko gazdinstvo porodice Batinić u Lazarevu. Sa domaćinom i gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, ministar Nedimović  je razgovarao o subvencijama i ostalim podsticajima koje Ministarstvo nudi poljoprivrednicima. Pčelarsko gazdinstvo Batinić se dugi niz godina bavi proizvodnjom meda kao i proizvoda na bazi meda.

Batinić je nešto više rekla i o problemima sa kojima se susreću vlasnici pčelarskih gazdinstava.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je do sada obišao nekoliko mesta na teritoriji Srednjobanatskog i Severnobanatskog upravnog okruga. Tokom posete pčelarskom gazdinstvu Batinić, ministar je istakao da je 95% pčelara obuhvaćeno subvencijama. Posebni podsticaji sleduju proizvođačima koji su spremni da svoju proizvodnju iz konvencionalne konvertuju u organsku.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić  je ovom prilikom istakao da je grad Zrenjanin potpisao 40 ugovora sa 40 domaćinstava koja se bave pčelarstvom .

Cilj  pčelarskog gazdinstva Batinić, pored plasmana meda jeste plasman i ostalih pčelinjih proizvoda, kao i kombinacije različitih pčelinjih proizvoda u manjim pakovanjima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here