Unapređenje prekogranične saradnje

0
114

U Mužlji je u subotu,14. septembra održan sastanak predstavnika naseljenih mesta sa teritorije Banata u Srbiji i u Rumuniji sa ciljem unapređenja postojeće saradnje.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Saveta mesnih zajednica sa obe strane granice, a kako je rekao član Gradskog veća Zrenjanina Jožef Stojko sastanak u Mužlji je nastavak saradnje koja je počela pre pet godina.

Povezivanje i razvoj uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice je već dalo rezultate, koji su ostvareni u saradnji sa partnerskim organizacijama kao što je Prosperitati. Poljoprivrednik iz Mužlje Oskar Sarvak je preneo svoje iskustvo iz domena poljoprivredne proizvodnje.

Partnerska organizacija Prosperitati, koja je osnovana pre nekoliko godina zahvaljujući prekograničnoj saradnji Srbije i Mađarske, pruža svakodnevnu pomoć putem raznovrsnih programa namenjenih poljoprivredi i malim privrednicima. O konkursima koji su realizovani nešto više je rekla Zita Nađ vođa kancelarije za planiranje u Prosperitati fondaciji.

Prosperitati ima svoje kancelarije u više vojvođanskih gradova, a ove godine se ralizuje desetak ulaganja manjeg obima, među kojima i turizam ima značajnu ulogu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here