Otvoren deseti Stripolis

0
99

U Kulturnom centru Zrenjanina otvoren je  deseti jubilarni festival stripa pod nazivom “Stripolis”.

Deseti jubilarni festival stripa pod nazivom “Stripolis” održava se u Zrenjaninu od 19.do 21.septembra.Na svečanom otvaranju tradicionalno se odigrao kosplej gde su većinom učestvovala deca predškolskih ustanova, kao i odrasli koji su bili kreativni i raspoloženi da se igraju na taj način. Izdavači iz cele zemlje predstavili su svoja najnovija strip izdanja, a upriličena je i izložba posvećena legendarnom Yu-strip magazinu.Direktor KC Zrenjanina Goran Marinković je istakao da se svake godine unapređuje ovaj festival

O značaju manifestacije i organizaciji programa ovog tipa  nešto više rekao je Mr Branko Đukić. Pomoćnik direktora Kulturnog centra Zrenjanina Vladimir Đurić, je istakao da je ovo jedan od najznačajnijih projekata koje Kulturni centar realizuje.

U sklopu festivala stripa biće održana radionica animiranog filma na kojoj će prijavljeni polaznici naučiti prve korake stop-moušn filma. U galeriji ALUZ-a  biće održan razgovor sa rediteljem Milanom – Pecom Nikolićem jednim od kreatora serijala “Stripomanija”. Posebna poslastica će biti izložba originalnih radova gostiju festivala koji su ujedno vremenom  postali i bardovi domaćeg stripa. Poslednjeg dana festivala u Kulturnom centru Zrenjanina, sa njima će biti upriličen i razgovor, a nakon toga publika će imati zadovoljstvo da dobije na poklon crtež od svakog gosta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here