U Pokrajinskoj vladi otvoren Vojvođanski salon

0
109

U Pokrajinskoj vladi je u prisustvu potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović  otvoren Vojvođanski salon, s ciljem očuvanja kulturnog nasleđa i promocije stvaralaštva žena i mladih u AP Vojvodini.

Postavka je pripremljena po konceptu koji kroz tradicionalne tehnike i floralne motive predstavlja etnološko nasleđe Vojvodine. Kako je rekao predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, na 80. godišnjicu od kada je izgrađena zgrada Pokrajinske vlade, je otvoren salon kao deo jedne velike uspešne zajedničke inicijative koju su pomogle i lokalne samouprave. U pitanju je  incijativa podsticanja i promocije vrednosti koje naše žene stvaraju, kako bi se sačuvalo i predstavilo naše nasleđe.Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović je naglasila da je veoma zadovoljna jer se Pokrajinska vlada priključila inicijativi koja ima za cilj zapošljavanje najmanje hiljadu žena sa sela koje su i najugroženije u ekonomskom smislu.

Izvršna direktorka NALED-a, Violeta Jovanović  je istakla da Vojvođanski salon šalje važnu poruku o očuvanju kulturnog nasleđa koji je deo našeg identiteta ali i multikulturalnosti i tolerancije.

Otvaranju Vojvođanskog salona prisustvovali su i predstavnice zanatskih udruženja koje su izradile eksponate, direktorica Zavoda za ravnopravnost polova Diana Milović i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here