Slavko Nikić o američkom izaslaniku za Zapadni Balkan Metju Palmeru

0
751

Penzionisani pukovnik MUP-a Srbije Slavko Nikić je rekao da američki izaslanik Metju Palmer navodno podržava Srbiju ali nikada nije rekao i da je Kosovo još uvek deo Srbije.

Specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan, Metju Palmer je  izjavio da je uveren da sporazum između Beograda i Prištine može biti postignut, i da će Sjedinjene američke države podržati Vladu u Prištini koja je posvećena dijalogu. On je još rekao i da Rusija želi region zasnovan na neredima i nepoverenju. Da li se nastavlja vođenje tvrde politike SAD prema Srbiji  i Kosovu ,pitali smo penzionisanog pukovnika MUP-a Srbije Slavka Nikića.

Po oceni političkih analitičara imenovanje Metjua Palmera za specijalnog predstavnika državnog sekretara Sjedinjenih američkih država za Zapadni Balkan pokazuje veće interesovanje američke administracije za region, kao i za rešavanje kosovskog problema. Ocenjeno je i da imenovanje Palmera, osim većeg interesovanja, pokazuje i nameru administracije da požuri sa rešavanjem pitanja Kosova do izbora u SAD u novembru 2020.g.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here