6. oktobra “Slatki dan” u Belom Blatu

0
336

Slatkiši i sve te zemaljske slatke čarolije nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.  Pogotovo kada su pripremljene s puno emocija i  kolačarskog iskustva. A od koga učiti i naučiti nego od svojih baka. Upravo je to i suština  beloblatske  manifestacije ” Slatki dan”.

Ne zaboraviti recepte predačke i preneti to slatko majstorstvo na generacije koje dolaze. Jer, u sve te lepe, privlačne i slatke čarolije, utkano je pravo iskustvo ali i dobra emocija. Ljubav prema bližnjima kojima su i namenjene te poslastice. Najčešće su to deca ali bogami ni stariji nisu imuni na tu ” slatku infekciju”. Da biste se uverili u ovu trvrdnju, stanovnici Belog Blata  pozivaju sve prijatelje, da im se pridruži u nedelju, 6. oktobra da kao takmičari ili posetioci, budu sa njima.

Program je raznovrstan i sadržajan,  a sama manifestacija počinje okupljanjem takmičarskih ekipa od 13 h i postavljanjem štandova. U 14 h , u dvorišnom prostoru  Doma kulture, je svečano otvaranje manifestacije uz prigodan kulturno-umetnički program. Nakon toga je uzimanje takmičarskih uzoraka, a posle  sledi degustacija i kupovina slatkih čarolija. Biće tu svega, od išlera, rolnica, pita,  kiflica, šam-rolnica, štrudli, herovki i mnogih đakonija koje su već pomalo iščilile iz kolačarske ponude, pa sve do torti i nešto modernijih kolačarskih proizvoda. I dok se budu sladil ,a žiri muku mučio s tim silnim uzorcima, vredne kuvarice će uveliko pripremati  pravi beloblatski paprikaš koji ćete takođe moći probati-kupiti po zaista pristupačnoj ceni od 300 dinara za kompletan obrok. Bonovi za ručak-večeru, čiji se početak očekuje oko 17 h, nakon proglašenja laureata takmičenja,   biće prodavani na vidljivom mestu.

Za takmičarsko učešće  možete se prijaviti Anuški, na 064/538 75 06, predsednici Kluba žena , koje su ujedno i organizatori ove manifestacije.  Generalni sponzori- pokrovitelji  manifestacije su  MZ,  Pokrajinski  sekretarijat za  poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Ministarstvo  državne uprave i lokalne samouprave  i lokalni  sponzori kojima se organizatori zahvaljuju na podršci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here