Memorandum o razumevanju između Srbije i kineske kompanije

0
191

U multimedijalnoj sali gradske kuće potpisan je Memorandum o razumevanju između Ministarstva privrede Republike Srbije, Grada Zrenjanina i kompanije „Shandong Yanggu Huatai Chemical“, koja će izgraditi u našem gradu postrojenje za proizvodnju sintetičkog kaučuka.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ugostio je u svom kabinetu predstavnike Ministarstva privrede Republike Srbije, Razvojne agencije i kompanije „Huatai Chemical“ povodom potpisivanja Mermoranduma o razumevanju. Memorandum je potpisan u multimedijalnoj sali gradske kuće, a potpisali su ga ministar privrede Goran Knežević, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor kompanije „Shandong Yanggu Huatai Chemical“ Venbo Vang. Nakon potpisivanja memoranduma gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić  rekao je da je dolazak kompanije „Shandong Linglong“ s pravom najavljivan kao veoma značajan i da je upravo ova kompanija sa sobom dovela i kompaniju „Huatai Chemical“, koja je njen glavni kooperant i koja se bavi proizvodnjom sintetičkog kaučuka za gumarsku industriju. On je takođe rekao da je u poslednje dve i po godine otvoreno novih 4500 radnih mesta, kao i da se sa dolaskom tri nove kineske kompanije očekuje još  2000 novih radnih mesta.

Kompanija „Huatai Chemical“ zapošljavaće u početku stotinak radnika, koji će proizvoditi nerastvorivi sumpor koji se koristi u gumarskoj undustriji, a kapacitet proizvodnje biće oko 20 000 tona.

Ministar privrede Goran Knežević izrazio je veliko zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog memoranduma. Prema njegovim rečima ova investicija, vredna 30 do 40 miliona evra doprineće daljem razvoju Zrenjanina i doneće veće plate i viši standard zrenjanincima. „U vreme kada sam bio gradonačelnik, sa ovog istog mesta najavio sam da će Zrenjanin biti sjajno mesto za investicije i da će svi Zrenjaninci, koji to budu želeli, imati posao za koju godinu. Danas, i ovom investicijom i svim aktivnostima lokalne samouprave, sve smo bliži tom cilju i prezadovoljan sam time” – istakao je Knežević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here