Održana je 30. sednica Skupštine grada Zrenjanina

0
162

30. sednica Skupštine grada Zrenjanina sadržala je ukupno 28 tačaka. Na dnevnom redu između ostalog našao se predlog odluke o izradi Izmena i dopuna plana generalne regulacije ,,Jugoistok’’ u Zrenjaninu, zatim Predlog Odluke o izmeni Odluke o osnivanju Javnog preduzeća ,,Gradska toplana’’ Zrenjanin kao i mnoge druge teme vezane za naš grad. Aleksandar Marton, odbornik Lige socialdemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina, predložio je da se u dopunu dnevnog reda uvrsti i tačka koja se odnosi na funkcionisanje i razvoj seoskih sredina.

Saša Santovac, zamenik gradonačelnika, komentarišući današnje zasedanje, istakao je da je grad Zrenjanin i na ovoj sednici ukazao na lica kojima je pomoć neophodna. Tim povodom je rekao sledeće:

Pored pomenutih tačaka usvojeno je i Rešenje o utvrđivanju prestanka mandata zamenika Zaštitnika građana za teritoriju grada Zrenjanina i doneta je Odluka o Lokalnom ombudsmanu Grada Zrenjanina. Prema novim zakonskim odredbama, menja se naziv institucije dosadašnjeg Zaštitnika građana grada Zrenjanina, koja postaje Lokalni ombudsman grada Zrenjanina. Na period od pet godina na to mesto izabran je Bogoslav Simić, diplomirani pravnik. Za njegovog zamenika, takođe na petogodišnji period, izabrana je Slavica Mihaljica, dosadašnja zamenica Zaštitnika građana grada Zrenjanina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here