Na 32. sednici Skupštine grada Zrenjanina usvojen je budžet za 2020 godinu

0
209

Na 32. sednici Skupštine grada Zrenjanina usvojen je budžet za 2020. godinu. Ukupan obim rashoda i izdataka planiran je u iznosu od 5,2 milijarde dinara. Poslanici LSV napustili su skupštinsku salu nakon što su njihovi predlozi za dopunu dnevnog reda odbijeni

32.sednica Skupštine grada,kojom je predsedavao predsednik skupštine Oliver Mitrović održana je u Baroknoj sali gradske kuće. Sednica je počela predlozima dopuna dnevnog reda. Od 65 predloga opozicije vladajuća većina nije prihvatila nijedan. Odbornici LSV Dejan Čapo, Aleksandar Marton, Vladimir Milošev, Bojana Begović, Predrag Perkić i Ildiko Bođo dali su preko 50 predloga dopuna dnevnog reda koji su se odnosili na podnošenje izveštaja rada članova gradskog veća, gradonačelnika, njegovog zamenika i pomoćnika, predsednika i sekretara skupštine i načelnika uprave. Dopune su se odnosile i na problem čiste pijaće vode u gradu, na obilaznicu, izveštaj o radu socijalnoekonomskog saveta, o utrošenim sredstvima od rudne rente, o stanju semaforske signalizacije, o stanju spomenika u gradu, o stanju autobuskih stajališta, na uklanjanje divljih deponija, izgradnju regionalnog centra za reciklažu, golf centra, na problem širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije i druge probleme koji tište stanovnike Zrenjanina i drugih mesta. Dnevni red svojim predlozima pokušali su da dopune i odbornici Igor Ratković i Dalibor Radosavljević, ali su i njihovi predlozi odbijeni. Nakon što su predlozi opozicije odbijeni odbornici LSV napustili su salu.

Komentarišući predlog odluke o budžetu za 2020. godinu odbornik Pokreta “Dosta je bilo” Igor Ratković najpre je zamerio što prilikom odlučivanja o budžetu u sali nisu bili prisutni gradski čelnici, koji bi trebali da odgovaraju na pitanja odbornika o budžetu. Što se samog budžeta tiče Ratković je rekao budžet nije razvojni, da su izdvajanja za zdravstvenu zaštitu premala, a da 7 miliona dinara opredeljenih za lokalni akcioni plan zapošljavanja predstavlja bacanje para.

Nakon Ratkovića odbornicima se obratila i Lepa Željski, odbornica SNS, koja je istakla da je budžet grada Zrenjanina  rodno odgovoran.

Budžet za 2020. godinu izglasan je sa 39 glasova za i bez glasa protiv pošto su odbornici opozicije iskoristili svoje pravo da ne glasaju. Pored budžeta usvojeni su i planovi rada i finansiranja javnih preduzeća i ustanova u gradu, predlog odluke o inspekcijskom nadzoru, boravišnoj taksi i mesnim zajednicama,kao i nekoliko izmena i dopuna plana generalne regulacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here