Održana je 34. i poslednja sednica skupštine grada u ovom sazivu

0
196

Odbornici Skupštine grada održali su danas poslednju sednicu skupštine u ovom sazivu, a na dnevnom redu su se našle tačke koje su se odnosile na komunalne teme, planove regulacije, otuđenje gradskog građevinskog zemljišta, poslovanje javnih preduzeća i rad gradske uprave.

U baroknoj sali gradske kuće održana je 34. sednica skupštine grada Zrenjanina, koja je ujedno i poslednja sednica u ovom sazivu. Na dnevnom redu bile su 42 tačke, a odnosile su se na komunalne teme kao što su obavljanje delatnosti zoohigijene, uslovi i način držanja domaćih životinja i kućnih ljubimaca, uslovi i način snabdevanja toplotnom energijom, na planove generalne regulacije naseljenih mesta Melenci i Klek, otuđenje gradskog građevinskog zemljišta, poslovanje javnih preduzeća, rad gradske uprave i kadrovska rešenja u nekoliko nadzornih, upravnih i školskih odbora. Kada je u pitanju poslovanje javnih preduzeća prihvaćena je Analiza poslovanja javnih preduzeća sa preduzetim merama za otklanjanje poremećaja u poslovanju, čiji je osnivač grad Zrenjanin, kao i Informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovani aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društva kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjujeZakon o javnim preduzećima čiji je osnivač grad Zrenjanin.

Santovac se osvrnuo i na usvojeni Izveštaj o radu gradske uprave grada Zrenjanina za 2019. godinu istakavši da se uvek može raditi brže i bolje, ali i da je dosta toga urađeno povećanjem obima digitalizacije u radu gradske uprave.

Usvajanjem odluke o podizanju spomen obeležja poznatijeg kao kamen spoticanja stvoreni su uslovi da Zrenjanin bude prvi grad u Srbiji u kom će biti podignuto takvo spomen-obeležje u znak sećanja na žrtve holokausta. Spomen obeležje biće u vidu kamena, dimenzija 96x96x100 mm i nalaziće se na pet lokacija u gradu na kojima su stanovale jevrejske porodice. Usvojen je i Predlog programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2020. godinu, koji obuhvata 74 parcele koje će u toku ove godine biti otuđene, a planirana je stambena izgradnja, koja će obuhvatiti porodično i višeporodično stanovanje, radne i poslovne zone, sport i rekreaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here