Održana 46. sednica Gradskog veća

0
147

U sali Gradskog veća održana je 46. sednica na kojoj je usvojeno ukupno 20 tačaka.

46. sednica Gradskog veća imala je na dnevnom redu ukupno 24 tačke a usvojeno je 20. Kao jedna od najvažnijih izdvaja se Predlog Odluke o donošenju Plana generalne regulacije naseljenog mesta Melenci, zatim Predlog odluke o izmenama Odluke o osnivanju Centra za socijalni rad, kao i programi rada Službe vaninstitucionalne zaštite Gerontološkog centra, Centra za pružanje usluga socijalne zaštite “Most” i Apoteke Zrenjanin za ovu godinu.

Pored toga članovi veća usvojili su i nekoliko odluka o otuđenju nepokretnosti u javnoj svojini grada i odluke o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada. Bilo je reči i o mogućnosti ga se izgrade novi parkinzi na kupalištu “Peskara” i pored zgrade Policijske uprave, u ulici Zorana Kamenkovića.

Na Gradskom veću je bilo reči i o analizi javnih preduzeća, a sada su prvi put izneta transparentna rešenja koja su poslata i Ministarstvu privrede.

Usvojen je i Predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o manifestacijama od posebnog značaja za grad Zrenjanin. Reč je o manifestaciji koja će biti namenjena deci i mladima a održavaće se u maju mesecu pod nazivom “Sportske igre mladih Srbije”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here