Održana 33. sednica Skupštine grada Zrenjanina

0
247

Na 33. sednici Skupštine grada, koja je održana danas u Barkonoj sali gradske kuće usvojen je Predlog Odluke o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada Zrenjanina. U pitanju je oko 11 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta za potrebe izgradnje prečistača otpadnih voda.

33. sednici Skupštine grada prisustvovala su 43 odbornika, a na dnevnom redu je bila samo jedna tačka Predlog Odluke o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada Zrenjanina. U pitanju je oko 11 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta za potrebe izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Pošto je sednica sazvana po hitnom postupku nije bilo dozvoljeno predlaganje dopuna i izmena dnevnog reda, a za reč se javio jedino samostalni odbornik u Skupštini grada Velemir Cvetkov.

Odluka je usvojena sa 42 glasa za, nije bilo glasa protiv niti uzdržanih, a odbornik Velimir Cvetkov iskoristio je svoje pravo da ne glasa. Ova odluka predstavlja prvi korak ka realizaciji izgradnje prečistača otpadnih voda u našem gradu. Predmetne parcele sada pripadaju AP Vojvodini, odnosno JP “Vode Vojvodine”, a donetom odlukom od Pokrajine se traži da te parcele pređu u svojinu grada bez nadoknade čime se ispunjavaju obaveze predviđene javno-privatnim partnerstvom na koje ie i Vlada Republike Srbije odnosno Komisija za javno -privatno partnerstvo dala pozitivno mišljenje. Vrednost projekta izgradnje prečistača otpadnih voda iznosiće između 25 i 27 miliona evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here