Iduće nedelje u Zrenjaninu igra se turnir “Igrajmo za 16”

0
112

Naredne nedelje u našem gradu biće odigran turnir „Igrajmo za 16“ u znak sećanja na radnike RTS-a poginule tokom NATO agresije 1999. godine. Pored Zrenjanina turnir se igra u još 10 gradova, a superfinale biće odigrano u Beogradu 12. aprila.

Turnir „Igrajmo za 16“ organizuje se već 21 godinu u znak sećanja na 16 radnika RTS-a, koji su poginuli na radnom mestu tokom Nato agresije na Srbiju 1999. godine. Turnir u malom fudbalu se u Zrenjaninu organizuje po 8. put, nadmetaće se 8 ekipa, a žrebanje je izvršeno u sali gradskog veća u gradskoj kući. Prisutni su bili predstavnici ekipa koje će nastupiti na turniru, predstavnici RTS-a, kao i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, koji je rekao da u prvom planu nije fudbal niti pobeda nego negovanje sećanja na poginule tokom bombardovanja 2019. godine. Novina kada je u pitanju Zrenjanin jeste bilten u kom su prikazani svi dosadašnji turniri odigrani u našem gradu i sve ekipe koje su učestvovale, a bilo ih je preko 50. Član Organizacionog odbora turnira Svetozar Stanković rekao je da će na ovogodišnjom turniru učestvovati 244 ekipe, a da će pored malog fudbala biti organizovan i turnir u basketu, stonom tenisu, kuglanju, elektronskom fudbalu i šahu.

Turnir „Igrajmo za 16“ u našem gradu odigrava se već 8 godinu za redom, a pokrenut je na inicijativu dopisništva RTS-a u našem gradu.

U prvoj utakmici u utorak, 17. marta od 10h sastaće se ekipa Vatrogasno spasilačke brigade i ekipa „Vojvoda Stepa“, u drugoj utakmici od 11 časova istog dana igraće ekipa „Čistoće i zelenila“ i „Fam Botoš“. Ove utakmice igraće se u hali sportova „Medison“. 18 marta u Kristalnoj dvorani snage će odmeriti Studentski dom i Gradska uprava od 10h, a od 11h NIS i Vodovod i kanalizacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here