Dušan Petričić o smanjivanju izbornog cenzusa

0
111

Karikaturista Dušan Petričić je rekao da je smanjivanje izbornog cenzusa još jedan dokaz kako politički vrh zemlje razmišlja o društvu i demokratiji u našoj zemlji.

Politikolog Boban Stojanović smatra da je ideja o smanjenju izbornog cenzusa”dokaz nemoći” Aleksandra Vučića da, uprkos bojkotu, “obezbedi legitimitet ili privid slobodnih izbora. ‚‚On je rekao i da je Vučić, “čitajući istraživanja, razmišljajući o taktikama i opcijama, shvatio da mu je jeftinije da smanji cenzus, nego da oslobodi medije i da više prostora opoziciji”. Da li je u pitanju izraz nemoći ili samo jedna od taktika političkog vrha, glasilo je pitanje koje smo postavili karikaturisti Dušanu Petričiću.

Skupština Srbije je smanjenje cenzusa na predstojećim izborima na tri odsto, usvojila 8. februara. Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Aleksandar Martinović je rekao da je vladajuća stranka smanjenje izbornog cenzusa predložila da bi više stranaka bilo zastupljeno i da bi se dodatno osnažila uloga parlamenta u političkom životu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here