Predsednici skupština Jermenije i Srbije potpisali Memorandum dva parlamenta o razumevanju

0
144

Predsednici skupština Jermenije i Srbije, Ararat Mirzojan i Maja Gojković, potpisali su danas u Beogradu Memorandum dva parlamenta o razumevanju i zaključili da obe države nastavljaju unapređenje bilateralnih odnosa.

Predsednici skupština Jermenije i Srbije, Ararat Mirzojan i Maja Gojković, potpisali su u Beogradu Memorandum dva parlamenta o razumevanju. Oni su zaključili da obe države nastavljaju unapređenje sveobuhvatnih bilateralnih odnosa. Sagovornici su istakli da postoji prostora za unapređenje ekonomske saradnje, čemu bi mogla doprineti i ratifikacija sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije, čiji je Jermenija član. Nakon potpisivanja memoranduma predsednica parlamenta je poručila da su tim potpisivanjem “krunisali parlamentarnu saradnju i dali pravni i institucionalni oblik saradnje”.

Gojković se zahvalila Jermeniji što nisu priznali samoproglašenu nezavisnost Kosova, navodeći da je posebno važno što Jermenija u međunarodnim telima ne glasa protivno interesima Srbije. Tokom sastanka razgovarano je i o unapređenju odnosa dve države u poslednje četiri godine, a istaknuto je i da je Srbija otvorila ambasadu u Jermeniji i da očekuje da to u Beogradu uradi Jermenija.

Mirzojan je naveo da su tokom sastanka posebno naglasili ulogu grupa prijateljstva koje funkcionišu u okviru dva parlamenta i dodao je da su se dotakli i bilateralne saradnje u okviru međunarodnih parlamentarnih foruma, naglašavajući potrebu za bližom i koordiniranom saradnjom.

Pre sastanka i potpisivanja Memoranduma, Gojković i Mirzojan su položili vence na spomen obeležju srpsko-jermenskog prijateljstva u Zemunu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here