Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura u Aviv Parku, otvorio je dvanaestu „Mini olimpijadu’’ udruženja za pomoć MNRO sa teritorije Vojvodine, a potom je otvorio i tradicionalnu humanitarno-sportsku manifestaciju „Trka za srećnije detinjstvo’’.

Manifestacija je započeta otvaranjem dvanaeste po redu „Mini olimpijade’’ Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih osoba. Učesnici su igrom i pesmom kao i zvaničnom himnom „Mini olimpijade’’ upotpunili događaj. Na ovogodišnjem takmičenju učešće je uzeo rekordan broj učesnika iz više gradova Srbije, čije ekipe su se nadmetale u disciplinama rušenja čunjeva, bacanja kugle, skok iz mesta kao i u igrama iznenađenja. Discipline su bile prilagođene mogućnostima učesnika.

Predsednica Udruženja „Suncokret’’, Ružica Tomić je istakla da je ove godine manifestacija veoma podržana kao i da nam to govori da ovo Udruženje radi nešto dobro.

Takođe je održana i akcija „Trka za srećnije detinjstvo’’. Trka je namenjena svima koji pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i najvišim humanim vrednostima. Cilj ove godine je da se putem donacija i prodajom učesničkih brojeva prikupe sredstva za uspešne učenike koji su ostali bez roditelja u porodicama koje su u stanju socijalne potrebe. Ove godine trka se organizuje u okviru sveobuhvatne humanitarne akcije. Ovoj akciji je prisustvovala i ekipa za Transfuziju krvi Vojvodine u cilju donacije dobrovoljnog davanja krvi kao i članovi za borbu protiv šećerne bolesti koji obeležavaju „Svetski dan srca’’. Crveni krst i ove godine organizuje manifestaciju „Trka za srećnije detinjstvo’’. Boris Vojinov, stručni saradnik Crvenog krsta je istakao da mu je drago što je velika pažnja posvećena ovoj manifestaciji.

Trka za srećnije detinjstvo za cilj ima da ukloni predrasude o ovoj populaciji, da afirmiše i ukaže na njihove mogućnosti i potrebe, a ne na njihove nedostatke.