Zoran Ćirjaković o dijalogu opozicije i vlasti

0
356

Novinar Zoran Ćirjaković je ocenio da suštinskog razgovora između vlasti i opozicije u Srbiji i dalje nema , a uključivanje stranih posrednika u taj dijalog bi možda doprineo smirivanju na  domaćoj političkoj sceni.

Pojedine stranke i pokreti se još nisu zvanično izjasnili o mogućem bojkotu izbora na proleće 2020.g., već očekuju uključivanje evropskih medijatora u čitav proces kako bi on prema njihovoj oceni bio regularniji. Kao kandidat koji bi mogao da posreduje u sporu opozicije i vlasti pominjan je poslanik Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister. Da li postoji potreba da se strani posrednici uključuju u predstojeći izborni proces, glasilo je pitanje koje smo uputili novinaru Zoranu Ćirjakoviću.

Najavljeni bojkot izbora je prema nekim ocenama, zabrinuo mnoge. Nakon mešavine spoljnih i unutrašnjih pritisaka domaće vlasti su ipak stupile  u neizvesne razgovore sa opozicijom. Beogradski mediji su jednoglasni da je glavnu ulogu u takvom razvoju događaja ipak imao zvaničnik Stejt Dipartmenta Metju Palmer, koji je rekao da se nada dogovoru i da opozicija neće bojktovati izbore.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here