Obukom do zaposlenja

0
128

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je konferencija za novinare povodom realizacije projekta ,,Obukom do zaposlenja’’.

Projekat “Obukom do zaposlenja” sprovodi Grad Zrenjanin u partnerstvu sa Tehničkom školom iz Zrenjanina, a finansiran je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Tim povodom je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare na kojoj su se obratili Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika i Đorđe Klać, direktor Tehničke škole. Projekat je među prvima u Srbiji pokrenuo grad Zrenjanin i kreiran je u skladu sa strateškim opredeljenjem grada Zrenjanina za kreiranjem uslova za brži ekonomski razvoj grada. Ukljućiće 12 mladih nezaposlenih lica iz srednjeg Banata koji će proći kroz program obuka za sticanje zvanja zavarivač elektrolučnim mag postupkom.

Cilj je da polaznici odmah nakon obuke dobiju posao a kako je istakao Radišić postoji i uslov koji obavezuje mlade da ostanu dve godine u našoj zemlji.

Obuka će se vršiti u Tehničkoj školi u Zrenjaninu, teoretska obuka će trajati 30 časova a praktična 80 časova istakao je Đorđe Klać, direktor Tehničke škole i dodao.

Rok za prijavu kandidata je do 10.oktobra. Planirani početak obuke je 14.oktobar a finalno testiranje biće organizovano po završetku obuke u decembru ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here