Zrenjanin će osam dana biti domaćin „17. Međunarodnog susreta mladih’’ koji će se završiti koncertom u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović’’ 5.oktobra

0
136

Svečani koncert 17. “Međunarodnog susreta mladih” biće održan u subotu, 5. oktobra sa početkom u 19 časova, u  sali Narodnog pozorišta “Toša Jovanović”.

Tokom manifestacije, koja je počela 28. septembra, uspešno je održan veliki broj  proba, koncerata i ekskurzija u kojima su učestvovali mladi ljudi, uzrasta od 14 do 20 godina iz sedam zemalja: Nemačke, Poljske, Mađarske, Rusije, Rumunije, Hrvatske i Srbije, koji čine orkestar. Muzička škola „Josif Marinković“ iz Zrenjanina, kao jedini učesnik iz Srbije, priključila se projektu 2003. godine i  po prvi put je, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, domaćin i organizator Međunarodnih susreta mladih. Tim povodom smo posetili Muzičku školu Josif Marinković gde smo razgovarali sa direktorkom Danijelom Radaković Derikravom.

Danijela Radaković Derikrava je ovom prilikom istakla da će dirigent biti Tomislav Fačini, maestro iz Hrvatske.

Svi koji dođu u Narodno pozorište Toša Jovanović u subotu 5.oktobra imaće priliku da uživaju u delima Šuberta i Mocarta a ulaz za posetioce biće besplatan.

Realizaciju projekta podržali su Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, kao i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a inicijator projekta je grad Neumarkt. Projekat se svake godine organizuje u jednom od gradova zemalja učesnica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here