Strategija razvoja digitalnih veština javna rasprava

0
188

Povodom početka javne rasprave o Predlogu strategije razvoja digitalnih veština u Republici Srbiji za period 2019-2023.g.,državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić,je saopštila da će usvajanje tog dokumenta predstavljati prekretnicu u digitalnoj transformaciji našeg društva.

Povodom početka javne rasprave o Predlogu strategije razvoja digitalnih veština u Republici Srbiji za period 2019-2023.g.,državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, je saopštila da će usvajanje tog dokumenta predstavljati prekretnicu u digitalnoj transformaciji našeg društva. Ona je objasnila da će se  pomeranjem fokusa na mere i aktivnosti doprineti podizanju kvaliteta života svih građana u savremenom okruženju, kao i većoj zaposlenosti, efikasnosti rada i ukupnom ekonomskom rastu društva.

Državna sekretarka je navela da su kao posebni strateški ciljevi definisani unapređivanje digitalnih kompetencija u obrazovnom sistemu, sticanje i razvoj osnovnih i naprednih digitalnih veština za sve građana, kao i podizanje digitalnih veština u odnosu na potrebe tržišta rada.

Na javnoj prezentaciji Predloga strategije razvoja digitalnih veština učesnicima iz javnog sektora, nevladinih organizacija i stručne i akademske javnosti, obratile su se i predstavnice međunarodnih organizacija koje su podržale izradu ovog dokumenta.

Predlog strategije razvoja digitalnih veština u Republici Srbiji za period 2019-2023.g. objavljen je na portalu e-uprave i na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a javna rasprava traje do 23. oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here