NP “Toša Jovanović” obeležilo 180 godina postojanja

0
125

Zrenjaninsko Narodno pozorište “Toša Jovanović” svečanom akademijom i dodelom priznanja obeležilo je značajan jubilej – 180 godina postojanja.

Program je počeo nastupom pevačkog društva ,,Prepodobni Rafailo Banatski’’ nakon čega su se  obratili direktor pozorišta Ivan Francuski i zamenik gradonačelnika Saša Santovac a pored toga prisutni su imali priliku da pogledaju songove iz predstave ,,Bilo jednom u Banatu’’, monolog glumca Jovice Jašina kao i da čuju nešto više o monografiji autora Stanka Ž.Šajtinca i Dragana Rajačića.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac istakao je da je NP “Toša Jovanović” svedok svih istorijskih dešavanja na ovim prostorima.

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta dodeljena su priznanja i nagrade glumcima i ostalima koji su zaslužni za rad i opstanak pozorišta u proteklim godinama. Tim povodom priznanje je pripalo Goranu Kovačeviću, direktoru kompanije Gomex koja sa NP “Toša Jovanović” ima dugogodišnju kontinuiranu saradnju.

Nagrađeni su i glumci dramske scene Jovan Torački i Dragan Đorđević. O novoj predstavi u kojoj igra glavnu ulogu glumac Jovan Torački je rekao:

Pozorište će u narednom periodu realizovati nekoliko dramskih i lutkarskih predstava. Sezonu otvara nova predstava Gospodin Mokinpot (Izbavljenje iz patnje), a u januaru se prema najavama očekuje još jedna predstava, komedija, na dramskoj sceni NP T”Toša Jovanović”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here