Mihajlo Ulemek: U Skupštini Srbije se trguje svim i svačim

0
201

Nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde Mihajlo Ulemek je rekao da trgovinu mandatima u Skupštini Srbije ne može zaustaviti nikakav zakonski akt, jer se u Skupštini trguje svim i svačim pa i sa mandatima.

Šef poslaničke grupe socijalista u Skupštini Srbije Đorđe Milićević je podneo predlog o izmeni Zakona o Narodnoj skupštini, koji bi trebalo da precizira zakonske norme kako bi se onemogućila “trgovina mandatima” i ulazak u parlament putem kupovine mandata onih koji na izborima nisu osvojili nijedan mandat, ili uopšte nisu učestvovali. Da li bi usvajanje predloga poslanika SPS-a zaustavilo trgovinu mandatima u Skupštini, glasilo je pitanje koje smo postavili nekadašnjem pukovniku Srpske dobrovoljačke garde Mihajlu Ulemeku.

Prema predlogu poslaničke grupe socijalista, predviđena je  i izmena Poslovnika kojom se uvode sankcije za one koji “neopravdano odsustvuju” iz rada Skupštine. Parlamentarci bi za nedolazak na sednicu,prema tom predlogu  mogli da budu kažnjeni u visini do deset odsto od plate.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here