Počeo 27. po redu Kup Zrenjanina u plivanju

0
134

U četvrtak 31. oktobra počeo je 27 po redu Kup Zrenjanina u plivanju. Na ovom takmičenju 4 dana nadmetaće se oko 400 plivača iz naše zemlje i zemalja iz okruženja.

U četvrtak 31. oktobra na gradskom bazenu svečano je otvoren 27. plivački Gran pri Kup Zrenjanin 2019. Na ovom takmičenju nastupa 395 plivača iz 48 klubova iz 9 zemalja. Prisutno je mnogo reprezentativaca i nosilaca olimpijskih normi što dokazuje koliki jeznačaj ovog mitinga. Organizatori ističu da su zadovoljniodzivom plivača i kvalitetom takmičenja, a od svojih takmičara očekuju dobre rezultate.

Prisutne na gradskom bazenu pozdravili su direktor PK “Proleter” Branislav Vlaisavljević” i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura koji je rekao da je ovaj turnir jedno od najmasovnijih takmičenja u našem gradu, sa velikim brojem vrhunskih plivača doprinosi razvoju plivačkog sporta u našem gradu, ali i u našoj zemlji pošto uvek okupi veliki broj reprezentativaca.

Gran pri Kup Zrenjanina po 27 put organizovao je PK “Proleter” u saradnji sa Plivačkim savezom Srbije i gradom Zrenjaninom, a ovo takmičenje zauzima značajno mesto u kalendaru sportskih događaja u Vojvodini rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine Mladen Stojšin.

Prvog dana takmičenja od domaćih plivača zapažene rezultate ostvarili su Nikola Marić, koji je u trci na 200m leđno osvojio bronzanu medalju u apsolutnoj kategoriji i Justin Cvetkov koji je u trci na 50m kraul postavio novi državni record za dečake do 12 godina sa vremenom 25:84.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here