Položen kamen temeljac za kompaniju “GPK“

0
149

Danas je položen kamen temeljac za gradnju proizvodnih pogona firme „GPK“ u industrijskoj zoni „Jugoistok“. Na tom mestu proizvodiće se točkovi za kontejnere i kante za iznošenje smeća.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je zajedno sa predstavnicima firme „GPK“ položio kamen temeljac za izgradnju poslovno-proizvodnog objekta u industrijskoj zoni „Jugoistok“. Reč je o firmi „GPK“ koja je članica EKH grupe iz Berlina i u stopostotnom je nemačkom vlasništvu, a ovo im je prvo širenje van granica njihove države. Vrednost investicije je oko 3 miliona dinara i u prvoj fazi biće zaposleno 15 do 20 ljudi, ali se u kompaniji nadaju da će sa razvojem proizvodnje taj broj biti daleko veći. Završetak radova očekuje se jula iduće godine, a početak proizvodnje od avgusta 2020.

Vlasnik nemačke kompanije „GPK“ Paul Klaus je rekao da su razlozi za ulaganje u Zrenjanin to što su komitenti koji se nalaze u Rumuniji i Mađarskoj veoma blizu, što Zrenjanin poseduje visoko kvalifikovanu radnu snagu i što postoji odlična saradnja sa lokalnom samoupravom i APV

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da mu je veoma drago što su napori u promovisanju naših industrijskih zona i grada Zrenjanina kao dobrog mesta za investiranje urodili plodom, kao i da mu je veoma drago što još jedan nemački poslodavac stiže u naš grad.

GPK ima plan da dovede još dva investitora, jednog iz Nemačke i jednog iz Poljske. Ukoliko se taj plan ostvari, sledilo bi i proširenje kapaciteta i zapošljavanje većeg broja radnika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here