Predsednik Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Republike Slovenije Iztoka Jarca

0
101

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je primio u oproštajnu posetu ambasadora Republike Slovenije Iztoka Jarca i zahvalio mu na doprinosu razvoju odnosa dveju zemalja.

Predsednik Vučić je rekao da su, tokom diplomatskog mandata ambasadora Jarca u Beogradu, intenzivirani politički dijalog i ekonomska saradnja Srbije i Slovenije, kao i to da su posete predsednika Pahora i premijera Šareca bile veliki podsticaj bilateralnim odnosima, ali i regionalnoj saradnji, s obzirom na aktivan angažman Slovenije u regionalnim pitanjima u okviru Brdo-Brioni procesa, kao i Berlinskog procesa. S tim u vezi, predsednik Vučić je istakao opredeljenje Srbije za očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Vučić je zahvalio na podršci Slovenije evrointegracijama Srbije i izrazio nadu da će ambasador Jarc iskazati tu podršku i na svojoj novoj dužnosti stalnog predstavnika svoje zemlje u Evropskoj uniji. Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Jarca da prenese njegovu zahvalnost premijeru Šarecu što se lično angažovao na upućivanju slovenačkih eksperata za pomoć Srbiji na evropskom putu.

Ambasador Jarc je izrazio zadovoljstvo što u Srbiji postoji značajna podrška strateškoj saradnji sa Slovenijom i istakao da je održavanje zajedničkih sednica vlada značajno uticalo na bolje razumevanje i veću saradnju dveju zemalja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here