Ministar Vulin se sastao sa ministrom spoljnih poslova Indije Subramanjamom Džaišankarom

0
91

Ministar odbrane Aleksandar Vulin se sastao sa ministrom spoljnih poslova Indije Subramanjamom Džaišankarom, nakon čega je sa indijskim ambasadorom u Beogradu Subratom Batačardžijem potpisao Sporazum o saradnji u oblasti odbrane između Srbije i Indije.

Za potpisani sporazum ministri Vulin i Džaišankar su istakli zajedničko očekivanje da će taj dokument doprineti razvoju i jačanju sveukupne saradnje između dve države.

Na sastanku, ministar Vulin je zahvalio za principijelnu podršku koju Indija pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje i naporima Srbije da se mirnim putem i dijalogom reše otvorena pitanja na Kosovu i Metohiji. On je naglasio da je za Srbiju apsolutno neprihvatljivo formiranje tzv. „vojske Kosova“, kao i smanjenje brojnog stanja pripadnika KFOR-a, koji u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija predstavlja jedini garant bezbednosti na prostoru južne srpske pokrajine.
Ministar Vulin je istakao da je Srbija u potpunosti posvećena vojnoj neutralnosti i opredeljena za saradnju sa partnerima i na Istoku i na Zapadu.

Ministar spoljnih poslova Indije je zahvalio na srdačnom prijemu, rekavši da mu je drago što se tradicionalno dobri i prijateljski odnosi Srbije i Indije zasnivaju na razumevanju i obostranom uvažavanju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here