Ministarka Mihajlović – Ugovor o bezbednosti saobraćaja

0
200

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila da su strateški interesi Vlade razvoj i ulaganje u železnički saobraćaj i unapređenje bezbednosti saobraćaja.

Mihajlović je na IPA samitu potpisala Deklaraciju o bezbednosnoj kulturi evropske železnice sa menadžerom projekta iz Evropske agencije za železnicu Piterom Mimom i vršiocem dužnosti direktora Direkcije za železnice Lazarom Mosurovićem. Ona je tom prilikom istakla da je naša zemlja u prethodnih nekoliko godina uradila mnogo – od restrukturiranja železničkih preduzeća do investiranja u železnicu.

Potpredsednica Vlade  je istakla da Srbija treba da iskoristi svoj potencijal i da železnicu vrati na mapu evropskih železnica, baš kao što smo postali nezaobilazna ruta između Istoka i Zapada u drumskom saobraćaju.

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici je rekao da Unija pridaje veliki značaj bezbednosti i povezivanju i  čestitao je  Vladi Srbije i Evropskoj agenciji za železnice na potpisivanju Deklaracije o bezbednosnoj kulturi. On je naveo da je povezivanje suštinski važan element za bezbednost u saobraćaju, i objasnio da železnice predstavljaju zeleniji način transporta i doprinose bezbednosti i efikasnosti saobraćaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here