Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posetio Zrenjanin

0
130

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić zajedno sa svojim saradnicima ugostio je u petak, 15. novembra, predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je u sali gradskog veća, zajedno sa svojim saradnicima ugostio predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i šefa Predsedništva RS u Srbiji Mlađena Cicovića. Pored njih sastanku su prisustvovali i brojni zrenjaninski privrednici. Nakon sastanka gradonačelnik Janjić je rekao da mu je veoma drago što je bio u mogućnosti da ugosti predsednika Vlade RS Viškovića, kao i da je sastanak koji je održan sa privrednicima veoma značajan jer je interes i grada da privrednici iz Zrenjanina šire svoje poslovanje i na teritoriju RS.

I predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković  takođe je izrazio zadovoljstvo zbog održanog sastanka i rekao da će u daljim planovima za ekonomski i privredni razvoj Republike Srpske od velikog značaja biti i iskustvo zrenjaninskih privrednika i lokalne samouprave, kao i da mu je drago što je čuo da je Zrenjanin ponovo dobro mesto za život i investicije.

Višković je rekao i da bi ulaganja u privredu Republike Srpske bila od velokog značaja za stanovništvo Srpske, sa jedne i za investitore iz Zrenjanina sa druge strane.

Višković je još dodao I da veliki broj stanovnika Zrenjanina vodi poreklo iz Republike Srpske I Bosne I Hercegovine I da su oni ove prostore kolonizovali nakon Drugog svetskog rata, a gradonačelnik Janjić je rekao da su bratski gradovi Zrenjanina Trebinje, Bijeljina I Opština Laktaši sa kojima ostvarujemo saradnju na visokom nivou.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here