Na nedavno održanom Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije Agriteknika 2019 u Hanoveru, kompanije iz Srbije imale su veoma zapažen nastup.

Održano je skoro pet stotina  sastanka sa potencijalnim partnerima, dogovoreni su izvozni poslovi vredni oko milion evra, a već prvih dana sajma tri izlagača su prodala četiri mašine.

Najviše zainteresovanih partnera je iz Rusije, Nemačke, Italije, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, ali i iz afričkih zemalja.  Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije organizovale su nastup domaćih kompanija na Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije AGRITECHNICA 2019 koji je održan u Hanoveru od 10. do 16. novembra sa ciljem podrške i promocije domaćih izvoznika u ovoj branši i jačanja internacionalizacije srpske privrede.

Na nacionalnom štandu Srbije predstavile su se kompanije: AGRIA, Subotica, AGRO KULA, Vršac, AGROMERKUR, Ada, BERKO, Mol, DAL DEGAN, Aleksandrovac, METALPROFIL, Ada, PERFOM, Požega PETOLETKA, Trstenik i PLA-MET Zrenjanin.

Inovativna tehnologija, kvalitet i konstantna edukacija proizvođača jesu prednosti po kojima se izdvajaju srpski proizvođači u ovoj oblasti. AGRITECHNICA je najveći međunarodni sajam u oblasti poljoprivredne mehanizacije,traktora i delova. Takođe hanoverski sajam predstavlja jedan od najznačajnijih sajmova za proizvođače poljoprivredne mehanizacije u svetu, a održava se svake druge godine.                                                                                                                                            Ove godine na sajmu je izlagalo više od dve hiljade devet stotina  kompanija iz pedeset dve  zemlje.