Sajam poljoprivredne mehanizacije u Hanoveru

0
196

Na nedavno održanom Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije Agriteknika 2019 u Hanoveru, kompanije iz Srbije imale su veoma zapažen nastup.

Održano je skoro pet stotina  sastanka sa potencijalnim partnerima, dogovoreni su izvozni poslovi vredni oko milion evra, a već prvih dana sajma tri izlagača su prodala četiri mašine.

Najviše zainteresovanih partnera je iz Rusije, Nemačke, Italije, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, ali i iz afričkih zemalja.  Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije organizovale su nastup domaćih kompanija na Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije AGRITECHNICA 2019 koji je održan u Hanoveru od 10. do 16. novembra sa ciljem podrške i promocije domaćih izvoznika u ovoj branši i jačanja internacionalizacije srpske privrede.

Na nacionalnom štandu Srbije predstavile su se kompanije: AGRIA, Subotica, AGRO KULA, Vršac, AGROMERKUR, Ada, BERKO, Mol, DAL DEGAN, Aleksandrovac, METALPROFIL, Ada, PERFOM, Požega PETOLETKA, Trstenik i PLA-MET Zrenjanin.

Inovativna tehnologija, kvalitet i konstantna edukacija proizvođača jesu prednosti po kojima se izdvajaju srpski proizvođači u ovoj oblasti. AGRITECHNICA je najveći međunarodni sajam u oblasti poljoprivredne mehanizacije,traktora i delova. Takođe hanoverski sajam predstavlja jedan od najznačajnijih sajmova za proizvođače poljoprivredne mehanizacije u svetu, a održava se svake druge godine.                                                                                                                                            Ove godine na sajmu je izlagalo više od dve hiljade devet stotina  kompanija iz pedeset dve  zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here