Miloš Jovanović o aktuelnim razgovorima sa evropskim posrednicima oko poboljšanja izbornih uslova

0
135

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović je rekao da ta stranka neće učestvovati u aktuelnim razgovorima sa evropskim posrednicima oko poboljšanja izbornih uslova jer su naši problemi unutrašnja stvar naše zemlje.

Druga runda razgovora izaslanika Evropskog parlamenta sa predstavnicima parlamentarnih i vanparlamentarnih političkih stranaka u Skupštini Srbije je održana 14. i 15. novembra, a razgovorima su se priključili i novi izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i nova predsednica Odbora Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Tanja Fajon. Kakva su očekivanja Demokratske stranke Srbije u vezi ovih razgovora i da li će oni doprineti poboljšanju sadašnje pat pozicije u pregovorima vlasti i opozicije, bilo je pitanje na koje je odgovor dao predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Za predstojeće izbore DSS je sa pojedinim političkim akterima nedavno promovisala pokret ‚‚Metla 2020‚‚ koji nudi promenu izbornog sistema kojim će se omogućiti građanima da biraju svoje predstavnike „po imenu i prezimenu“. Pored DSS-a pokret za sada čine predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, lokalna organizacija iz Kraljeva koju vodi Ivan Matović, Pokret za život  i Grupa eksperata za preporod.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here