Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao sa delegacijom finske kompanije Nokia, koju je predvodio Miko Lavanti, potpredsednik ove kompanije za centralnoistočnu Evropu i centralnu Aziju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao sa delegacijom finske kompanije Nokia, koju je predvodio Miko Lavanti, potpredsednik ove kompanije za centralnoistočnu Evropu i centralnu Aziju. Predsednik Vučić je istakao da Srbija planira da nastavi saradnju sa kompanijom Nokia, posebno u oblasti fiksne mreže i transportnih optičkih sistema. On je dodao da je za Srbiju izuzetno važno i to što može da koristi iskustva ove finske kompanije u razvoju preduzetništva u oblasti informacionih tehnologija.

Tokom susreta, sagovornici su konstatovali da je višedecenijska saradnja Telekoma Srbija sa kompanijom Nokia, koja obuhvata različite tehnološke segmente mobilne i fiksne mreže, do sada bila veoma dobra, i izrazili očekivanje da će ona u budućnosti biti znatno unapređena.

Finska kompanija Nokia, jedan od najvećih svetskih proizvođača telekomunikacione opreme, zapošljava oko sto hiljada ljudi u celom svetu, uključujući i velike centre u Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj i u Sjedinjenim Američkim Državama.